En fantastisk tid...

Jag är civilekonom från Lunds Universitet och hade tänkt mig en karriär som forskare i Lund. Men när Sveriges Industriförbund hörde av sig direkt efter studierna så hade jag svårt att säga nej. Tre intensiva år där följdes av ännu intensivare år då jag efter det blev VD för ett mindre innovationsföretag. Och sedan kom jag in i branschen som jag fortfarande älskar så mycket, reklambranschen. I tio år hade jag roller som projektledare, VD, creative director och copy på flera namnkunniga byråer. En fantastisk tid och parallellt med detta började jag undervisa på IHM i marknadsföring och marknadsanalys. Jag blev också handledare och examinator för elevernas slutprojekt. Efter en tuff inledning som lärare så gick det bättre och bättre. Så bra, att jag vågade hoppa av min reklambyråkarriär och satsa på att bli föreläsare på heltid. Jag hade bestämt mig för att föreläsa några år, men det var så otroligt kul så jag har fortsatt. Jag har också hunnit med att skriva åtta böcker, starta webTV-formatet ”Trend-TV” 2009 och jag har femton år i rad genomfört mina egna populära trendrapporter och dessutom har jag lett många förändringsprojekt för olika företag och organisationer.  

Mail: goran@adlen.nu
Telefon: +46708560293

 •  Jag gick därifrån alldeles varm av glädje, spänning och inspiration... 2016 - jag är redo!
  — Charlotte Lauterbach
  Programledare Moderator Speaker Design
 • Trendspanare med parallell talang att pricka in eviga mänskliga sanningar växer inte på trän. Göran Adlén är en sådan. År efter år lyckas han överträffa sig själv och fascinera auditoriet med sina träffsäkra, roande, oroande och matnyttiga iakttagelser
  — Annika Dopping
  Kommunikationsstrateg och TV-journalist
 • Grymt bra trendspaning med Göran Adlén i högform. Han slutar aldrig att förvåna, Vilken dag, en tia på den.
  — Lennart Paulsson
  Ordförande i Svenska Eventakademien
 • Frågasättande, utmanande och inspirerande. Göran fångar och förklarar trenderna som står för dörren med passion, kärlek, humor och ett brinnande engagemang.
  — Per Hållander
  Country Manager Santa Maria

Foto

Här kan du ladda ner högupplösta bilder på mig i 300 dpi. Samtliga foton är tagna av Knut Koivisto. När du använder bilderna i exempelvis artiklar eller vid seminarieinbjudningar ange då gärna fotografens namn. Högerklicka på bilden och välj 'Spara'.